Kaszotto borowikowe z piersią z kurczaka i gremolatą

5/5 5 1 5 1
5/5 5 1 5 1
  • Przygotowanie: 40 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Na patelnię wlej warstwę wody ok 3-4 cm. Dodaj połówki cytryny, liść laurowy, 2 gałązki tymianku, lekko zgnieciony czosnek, sól i pieprz. Doprowadź wodę do wrzenia i do w/w składników dołóż piersi z kurczaka.
  2. Gotuj przez 5 minut na średnim ogniu i odstaw patelnię z piersiami kurczaka na 10 min.
  3. Po tym czasie wyciągnij mięso, poszarp je na kawałki i przełóż do miski. Dopraw jeszcze solą i pieprzem do smaku. Wymieszaj z łyżką oliwy z oliwek. Odstaw.
  4. Posiekaj drobno listki natki pietruszki, zetrzyj skórki cytryny i ząbek czosnku, wymieszaj te składniki z oliwą z oliwek. Pokrój cienkie plasterki sera grana padano za pomocą obieraczki do warzyw.
  5. Ugotuj kaszotto borowikowe wg instrukcji podanej na opakowaniu. Przełóż na talerz, ułóż kawałki rwanego kurczaka, łyżkę gremolaty i kilka pasków sera grana padano.

Opis przepisu:

Kaszotto borowikowe z piersią z kurczaka i gremolatą to doskonałe połączenie klasyki oraz wyśmienitego smaku. To niebanalna, lecz prosta do wykonania potrawa, której podstawę stanowi baza Kaszotto Borowikowe WINIARY które doskonale sprawdzi się jako główne danie każdego dnia. Uzupełnieniem kaszy, jest soczysta pierś z kurczaka a wykończenie, tworzy łyżka gremolaty, której aromatyczny zapach skusi każdego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?