Kaszotto buraczkowe z fetą i orzechami włoskimi

Oceń ten przepis!

3/5 3 9 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Porcje 4

3/5 3 9 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Wlej do garnka 900 ml zimnej wody, dodaj kaszę i zagotuj. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez 20 min, od czasu do czasu mieszając.
  2. Dodaj zawartość saszetki z sosem, dobrze wymieszaj i zagotuj. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez 5 min, od czasu do czasu mieszając.
  3. Zdejmij garnek z ognia, dodaj 20 g miękkiego masła, wymieszaj i odstaw pod przykryciem na 5 min.
  4. Podawaj kaszotto posypane fetą, pokruszonymi orzechami i listkami mięty.

Opis przepisu:

Kaszotto buraczkowe z fetą i orzechami włoskimi może być wspaniałym uzupełnieniem wielkanocnego obiadu. Przygotowanie całego dania jest bardzo proste, ponieważ wystarczy, że ugotujesz bazę – Kaszotto Buraczkowe oraz pokruszysz i posiekasz dodatki: ser feta i orzechy włoskie. Całość możesz udekorować liskiem mięty, która doda wspaniałego aromatu.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?