Kaszotto buraczkowe z dodatkiem wędzonego pstrąga

5/5 5 2 5 1
5/5 5 2 5 1
  • Przygotowanie: 45 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Zetrzyj chrzan do miski. Pokrop go cytryną. Wymieszaj z jogurtem i dopraw solą do smaku.
  2. Posiekaj drobno szczypiorek. Wytnij filety z pstrąga i oczyść je z ości, a następnie podziel filety na małe kawałeczki.
  3. Ugotuj Kaszotto według instrukcji podanej na opakowaniu. Dodaj masło, 2 łyżki startego sera grana padano i kilka kropli cytryny do smaku. Dopraw solą i pieprzem.
  4. Serwuj Kaszotto na płaskim talerzu. Na kaszy ułóż kilka kawałków wędzonej ryby oraz łyżkę jogurtu z chrzanem, zetrzyj skórkę z cytryny bezpośrednio nad talerzem. Posyp szczypiorkiem i skrop oliwą/olejem.

Opis przepisu:

Kaszotto buraczkowe z dodatkiem wędzonego pstrąga to propozycja na pyszne wielkanocne danie. Bazą dla całej potrawy jest Kaszotto Buraczkowe, które wzbogacisz dodatkiem aromatycznej ryby oraz sosu jogurtowo-chrzanowego. Smakowite połączenie buraka, wędzonego pstrąga i sosu chrzanowego na pewno posmakuje wielkanocnym biesiadnikom.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?