Roladki z dorsza nadziewnae pomidorami koktajlowymi i serem fetą zapiekane w sosie pomidorowym z dodatkiem nasion goii

5/5 5 2 5 1

przygotowanie: 35 min

oczekiwanie: 50 min

porcje: 6 porcji

Danie bardzo smaczne a zarazem łatwe w przygotowaniu. Najlepiej smakuje podane z ryżem.

Przygotowanie:

  1. Filety myjemy , osuszamy ręcznikiem papierowym i  przykrawamy wzdłuż na pół.
  2. Każdy kawałek posypujemy solą morską oraz ziołami prowansalskimi, kładziemy porcje sera feta, pomidor koktajlowy i zwijamy w roladki.
  3. Na dno naczynia do zapiekania wlewamy koncentrat z przyprawami - pomidorowa Winiary i układamy roladki.
  4. Wolne przestrzenie wypełniamy pokrojoną w ćwiartki cebulą , posiekanym czosnkiem, posiekaną natką z pietruszki i jagodami goi.
  5. Całość posypujemy solą , pieprzem oraz sezamem .
  6. Zapiekamy w  piekarniku przez około 50 minut.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.