Barszcz z fasolą i ziemniakami

5/5 5 3 5 1

przygotowanie: 45 min

porcje: 4 porcje

Chcesz przyrządzić łatwą i tanią zupę? Barszcz z fasolą i ziemniakami to potrawa idealna na każdą porę roku. Barszcz zachwyci się swoją lekkością i pożywnością, a miękkie warzywa sprawią, że zupa posmakuje zarówno dorosłym, jak i dzieciom. Przyprawy, takie jak czosnek czy majeranek, dodadzą jej aromatu, który jeszcze bardziej pobudzi apetyt.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cebulę i obrane warzywa pokrój w kostkę. W garnku rozgrzej masło i przesmaż na nim pokrojoną cebulę. Kiedy zrobi się miękka, dodaj marchewkę i smaż jeszcze 3 min. Całość zalej 1 l wody. Dodaj majeranek, czosnek i ziemniaki.
  2. Gotuj całość około 10 min i dodaj Barszcz Czerwony Ekspresowa Zupa Winiary, a następnie – puszkę odsączonej białej fasoli. Dopraw solą, pieprzem i posiekaną natką pietruszki.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.