Barszcz z fasolą i ziemniakami

Oceń ten przepis!

4/5 4 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 45 min.

  • Porcje 4

4/5 4 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cebulę i obrane warzywa pokrój w kostkę. W garnku rozgrzej masło i przesmaż na nim pokrojoną cebulę. Kiedy zrobi się miękka, dodaj marchewkę i smaż jeszcze 3 min. Całość zalej 1 l wody. Dodaj majeranek, czosnek i ziemniaki.
  2. Gotuj całość około 10 min i dodaj Barszcz Czerwony Ekspresowa Zupa Winiary, a następnie – puszkę odsączonej białej fasoli. Dopraw solą, pieprzem i posiekaną natką pietruszki.

Opis przepisu:

Chcesz przyrządzić łatwą i tanią zupę? Barszcz z fasolą i ziemniakami to potrawa idealna na każdą porę roku. Barszcz zachwyci się swoją lekkością i pożywnością, a miękkie warzywa sprawią, że zupa posmakuje zarówno dorosłym, jak i dzieciom. Przyprawy, takie jak czosnek czy majeranek, dodadzą jej aromatu, który jeszcze bardziej pobudzi apetyt.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?