Borowikowa z kaszą gryczaną i grzybami

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 45 min.

  • Porcje 4

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cebulę drobno posiekaj i przesmaż na oliwie. Dodaj czosnek. Grzyby umyj, osusz i pokrój w plasterki. Dodaj do cebuli i smaż wszystko razem około 5 min, a następnie zalej 1 l wody, dodaj Zupę Borowikową Jak u Mamy Winiary, posiekany tymianek, kaszę gryczaną i gotuj około 15 min na średniej mocy palnika.
  2. Dodaj do zupy śmietanę. Ewentualnie możesz posypać zupę natką pietruszki z pokruszonym słonym serem.

Opis przepisu:

Jesienne spacery po lesie przyniosły ci kosze pełne grzybów? Wykorzystaj je i przygotuj zupę borowikową z kaszą gryczaną i grzybami. Ta niezwykle aromatyczna potrawa przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom grzybów oraz dań bezmięsnych. Przekonaj się, że zupa z borowików z dodatkiem kaszy gryczanej będzie nie tylko smaczna, ale również syta.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?