Borowikowa z kaszą gryczaną i grzybami

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 45 min

porcje: 4 porcje

Jesienne spacery po lesie przyniosły ci kosze pełne grzybów? Wykorzystaj je i przygotuj zupę borowikową z kaszą gryczaną i grzybami. Ta niezwykle aromatyczna potrawa przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom grzybów oraz dań bezmięsnych. Przekonaj się, że zupa z borowików z dodatkiem kaszy gryczanej będzie nie tylko smaczna, ale również syta.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cebulę drobno posiekaj i przesmaż na oliwie. Dodaj czosnek. Grzyby umyj, osusz i pokrój w plasterki. Dodaj do cebuli i smaż wszystko razem około 5 min, a następnie zalej 1 l wody, dodaj Zupę Borowikową Jak u Mamy Winiary, posiekany tymianek, kaszę gryczaną i gotuj około 15 min na średniej mocy palnika.
  2. Dodaj do zupy śmietanę. Ewentualnie możesz posypać zupę natką pietruszki z pokruszonym słonym serem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.