Brownie z kremem kokosowym

Oceń ten przepis!

5/5 5 30 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 45 min.

  • Porcje 10

5/5 5 30 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Rozgrzej piekarnik do 160 stopni. Małą prostokątną formę wysmaruj tłuszczem i wyłóż papierem do pieczenia.
  2. Roztop w małym garnku na bardzo małym ogniu 200 g masła i dodaj 200 g czekolady połamej w kostki. Cały czas mieszaj do rozpuszczenia się czekolady, a następnie odstaw.
  3. W misce roztrzep jajka ze szklanką cukru. Dodaj roztopioną czekoladę z masłem i wymieszaj trzepaczką.
  4. Dodaj mąkę oraz szczyptę soli i wymieszaj do uzyskania gładkiej masy.
  5. Wstaw do piekarnika na 30 minut. Po upieczeniu odstaw do odstudzenia.
  6. Zagotuj 500 ml mleka z pół szklanki cukru i cukru wanilinowego w garnku. Pozostałą ilość mleka wymieszaj z proszkiem budyniowym a następnie wlej do zagotowanego mleka, wymieszaj energicznie trzepaczką i zdejmij z ognia, gdy budyń się zagotuje.
  7. Wrzuć kostkę masła do garnka. Gdy się rozpuści, wymieszaj budyń z wiórkami do uzyskania jednolitej masy. Odstaw na chwilę do ostudzenia, a następnie wyłóż na ciasto. Włóż do lodówki na kilka godzin.
  8. Przed pokrojeniem, posyp ciasto startą czekoladą.

Opis przepisu:

Brownie z kremem kokosowym to przepis dla wszystkich, którzy uwielbiają intensywnie czekoladowy smak. Fani ciepłego, rozpływającego się w ustach brownie z pewnością pokochają ten przepis za dodatkowe atrakcje smakowe, jakie zapewni krem kokosowy. Puszysty krem zrobiony jest na bazie Budyniu o smaku śmietankowym WINIARY, a wierzch przyozdobiony ma startą czekoladą, Takie ciasto umili nawet najchłodniejszy zimowy wieczór. Sprawdź nasz przepis!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?