składniki:
liczba porcji:


Przygotowanie:
- Rozgrzej piekarnik do 160 stopni. Małą prostokątną formę wysmaruj tłuszczem i wyłóż papierem do pieczenia.
- Roztop w małym garnku na bardzo małym ogniu 200 g masła i dodaj 200 g czekolady połamej w kostki. Cały czas mieszaj do rozpuszczenia się czekolady, a następnie odstaw.
- W misce roztrzep jajka ze szklanką cukru. Dodaj roztopioną czekoladę z masłem i wymieszaj trzepaczką.
- Dodaj mąkę oraz szczyptę soli i wymieszaj do uzyskania gładkiej masy.
- Wstaw do piekarnika na 30 minut. Po upieczeniu odstaw do odstudzenia.
- Zagotuj 500 ml mleka z pół szklanki cukru i cukru wanilinowego w garnku. Pozostałą ilość mleka wymieszaj z proszkiem budyniowym a następnie wlej do zagotowanego mleka, wymieszaj energicznie trzepaczką i zdejmij z ognia, gdy budyń się zagotuje.
- Wrzuć kostkę masła do garnka. Gdy się rozpuści, wymieszaj budyń z wiórkami do uzyskania jednolitej masy. Odstaw na chwilę do ostudzenia, a następnie wyłóż na ciasto. Włóż do lodówki na kilka godzin.
- Przed pokrojeniem, posyp ciasto startą czekoladą.
Opis przepisu:
Autor: WINIARYBrownie z kremem kokosowym to przepis dla wszystkich, którzy uwielbiają intensywnie czekoladowy smak. Fani ciepłego, rozpływającego się w ustach brownie z pewnością pokochają ten przepis za dodatkowe atrakcje smakowe, jakie zapewni krem kokosowy. Puszysty krem zrobiony jest na bazie Budyniu o smaku śmietankowym WINIARY, a wierzch przyozdobiony ma startą czekoladą, Takie ciasto umili nawet najchłodniejszy zimowy wieczór. Sprawdź nasz przepis!
Komentarze:
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?