Palce czarownicy

4/5 4 6 5 1

przygotowanie: 50 min

porcje: 14 porcji

Lubisz zaskakiwać swoich gości pysznymi i niebanalnymi słodkościami? Wypróbuj przepis na oryginalne palce czarownicy! Przepis należy do szybkich i naprawdę łatwych w wykonaniu. Przygotowane składniki połącz ze sobą i uformuj z nich nieduże wałeczki, które będą przypomniały przerażające palce czarownicy. Nie, nie musisz mieć zdolności rzeźbiarskich Michała Anioła! Wystarczy, że paznokcie zrobisz z migdałów ze skórką, a całość nabierze bardzo realnych kształtów. Przekonaj się, że w kuchni można robić pyszne rzeczy i mieć przy okazji dobrą zabawę!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki ciasta oprócz migdałów dokładnie wymieszaj i zagnieć. Z powstałego ciasta uformuj długie wałeczki, przypominające palce. Dla lepszego efektu w miejscu, gdzie powinny być paznokcie, umieść migdały ze skórką
  2. Całość piecz około 15–20 minut w temperaturze 170°C.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.