1

2

Przepisy

Straszne jabłka w karmelu

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 30 minut

porcje: 12 porcji

Sprawdź nasz przepis na niecodzienną, słodką przekąskę z jabłek. Propozycja ta może być wykorzystana podczas halloweenowego wieczoru, jako straszne jabłka Królewny Śnieżki! Słodki karmel, Galaretka truskawkowy smak WINIARY i siekane orzechy skuszą największych łasuchów. Serdecznie polecamy!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Wsyp cukier do rondelka i zalej go 1 szklanki wody. Całość gotuj, aż cukier się rozpuści. Dodaj miód, cukier wanilinowy i kwasek cytrynowy, po czym gotuj, aż składniki się połączą.
  2. Galaretkę truskawkowy smak WINIARY rozpuść w około 100 ml zimnej wody i odstaw na około 15 minut, po czym dodaj do gorącego cukru.
  3. Jabłka nabij na patyczki, np. do szaszłyków albo do lodów. Obtocz je w karmelu z galaretką, a następnie ich spód maczaj w posiekanych orzechach. Odstaw do wystudzenia.
  4. Na końcu fantazyjnie udekoruj jabłka, np. możesz włożyć w każde jabłko żelkowego „robaka“.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: