Straszne jabłka w karmelu

5/5 5 1 5 1
5/5 5 1 5 1
  • Przygotowanie: 30 min.

  • Porcje: 12

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Wsyp cukier do rondelka i zalej go 1 szklanki wody. Całość gotuj, aż cukier się rozpuści. Dodaj miód, cukier wanilinowy i kwasek cytrynowy, po czym gotuj, aż składniki się połączą.
  2. Galaretkę truskawkowy smak WINIARY rozpuść w około 100 ml zimnej wody i odstaw na około 15 minut, po czym dodaj do gorącego cukru.
  3. Jabłka nabij na patyczki, np. do szaszłyków albo do lodów. Obtocz je w karmelu z galaretką, a następnie ich spód maczaj w posiekanych orzechach. Odstaw do wystudzenia.
  4. Na końcu fantazyjnie udekoruj jabłka, np. możesz włożyć w każde jabłko żelkowego „robaka“.

Opis przepisu:

Sprawdź nasz przepis na niecodzienną, słodką przekąskę z jabłek. Propozycja ta może być wykorzystana podczas halloweenowego wieczoru, jako straszne jabłka Królewny Śnieżki! Słodki karmel, Galaretka truskawkowy smak WINIARY i siekane orzechy skuszą największych łasuchów. Serdecznie polecamy!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?