1

2

Przepisy

Spaghetti z pieczonymi pomidorami

5/5 5 4 5 1

przygotowanie: 35 minut

porcje: 4 porcje

Aromatyczne spaghetti dla miłośników wegetariańskiej kuchni! Przekonaj się, że jest to lekka i sycąca wersja tradycyjnego spaghetti bolognese. Przygotowanie jest szybkie i naprawdę proste. W czasie, w którym będziesz podpiekać pomidorki w piekarniku, ugotuj makaron, a na patelni podgrzej Sos do Spaghetti WINIARY. Makaron połącz z sosem, a na wierzchu ułóż upieczone pomidorki. Na gorący sos zetrzyj odrobinę parmezanu i udekoruj świeżą bazylią. Smacznego!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Pomidorki przekrój na pół. Dopraw solą, pieprzem i oliwą. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200–220°C na około 15–20 minut lub pod grill.
  2. Na patelni podgrzej sos. Wymieszaj połowę pomidorków z sosem, a następnie dodaj ugotowany wcześniej zgodnie z instrukcją na opakowaniu makaron.
  3. Pozostałymi pomidorkami posyp gotowe danie. Podawaj z tartym parmezanem i świeżą bazylią.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: