Spaghetti z pieczonymi pomidorami

5/5 5 5 5 1
5/5 5 5 5 1
  • Przygotowanie: 35 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Pomidorki przekrój na pół. Dopraw solą, pieprzem i oliwą. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200–220°C na około 15–20 minut lub pod grill.
  2. Na patelni podgrzej sos. Wymieszaj połowę pomidorków z sosem, a następnie dodaj ugotowany wcześniej zgodnie z instrukcją na opakowaniu makaron.
  3. Pozostałymi pomidorkami posyp gotowe danie. Podawaj z tartym parmezanem i świeżą bazylią.

Opis przepisu:

Aromatyczne spaghetti dla miłośników wegetariańskiej kuchni! Przekonaj się, że jest to lekka i sycąca wersja tradycyjnego spaghetti bolognese. Przygotowanie jest szybkie i naprawdę proste. W czasie, w którym będziesz podpiekać pomidorki w piekarniku, ugotuj makaron, a na patelni podgrzej Sos do Spaghetti WINIARY. Makaron połącz z sosem, a na wierzchu ułóż upieczone pomidorki. Na gorący sos zetrzyj odrobinę parmezanu i udekoruj świeżą bazylią. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?