1

2

Przepisy

Pomidorowa z salsą, chilli i nachosami

3/5 3 2 5 1

przygotowanie: 45 minut

porcje: 4 porcje

Czas na zupę pomidorową! Tym razem w nowej odsłonie - z salsą, chilli i nachosami, czyli rodem z kuchni meksykańskiej. Do Pomidorowej – koncentratu z przyprawami WINIARY dodaj pokrojone w kosteczkę, soczyste pomidory, a także… awokado! Całości dodaj pikanterii, doprawiając zupę chilli, a także aromatycznymi kuminem i kolendrą. Pomidorową z salsą i chilli podawaj z chrupiącymi nachosami.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cebulę i seler naciowy pokrój w drobną kosteczkę. W garnku rozgrzej oliwę i wrzuć pokrojone warzywa.
  2. Podsmażaj, aż cebula będzie miękka. Warzywa zalej 1 l wody. Dodaj Kostkę Bulionową WINIARY oraz Pomidorową – koncentrat z przyprawami WINIARY i zagotuj.
  3. Obrane ze skórki pomidory, cebulę oraz czosnek pokrój w bardzo drobną kostkę i wrzuć do miski. Awokado pokrój w kostkę, a chilli posiekaj i dodaj do pozostałych warzyw.
  4. Dolej oliwę oraz sok z cytryny i dopraw kuminem, solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj. Na końcu dodaj posiekaną kolendrę.
  5. Zupę podawaj ozdobioną nachosami.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: