składniki:
liczba porcji:


Przygotowanie:
- Cebulę pokrój w bardzo drobną kostkę. Czosnek posiekaj.
- Cebulę podsmażaj na 2 łyżkach masła, do chwili, aż będzie miękka. Pod koniec dodaj czosnek. Całość zalej 2 l wody.
- Dodaj Barszcz – koncentrat z przyprawami WINIARY oraz kostkę Bulionową WINIARY. Na końcu wsyp kaszę i gotuj razem z zupą, aż kasza będzie gotowa.
- Jabłka umyj i pokrój w plastry razem ze skórką. Na patelni rozgrzej 2 łyżki masła. Wrzuć pokrojone jabłka i smaż, aż się przyrumienią.
- Na koniec dodaj majeranek, odrobinę soli i pieprzu. Zupę podawaj ze smażonymi jabłkami.
Opis przepisu:
Autor: WINIARYBarszcz z kaszą bulgur i jabłkiem to połączenie tradycyjnego smaku czerwonego barszczu z zupełnie niecodziennymi dodatkami – kaszą bulgur i jabłkami. Barszcz czerwony z kaszą bulgur będzie niezwykle aromatyczny, jeśli na początku gotowania podsmażysz cebulę i czosnek na masełku. To samo zrób z plastrami jabłek – podsmażaj je z obu stron, a gdy się zarumienią, udekoruj nimi zupę.
Komentarze:
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?