1

2

Przepisy

Kanapka Cezara

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 15 minut

porcje: 2 porcje

Kanapka Cezara to przekąska, której trudno się oprzeć. Na przyrumienionym, chrupiącym pieczywie układamy piętra kolorowych dodatków – pomidorki, sałatę, ser, a także plastry chrupiącego kurczaka. Kompozycję kanapki Cezara idealnie dopełnią przepiórcze jaja sadzone i charakterny Sos tatarski Winiary. Spróbujesz?

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Z jajek przepiórczych usmaż jajka sadzone – po 2 szt. na kanapkę.
  2. Pomidory pokrój w plastry, podobnie pozostałości z pieczonego kurczaka.
  3. Na chrupiącym, przyrumienionym pieczywie układaj kolejno: kolorowe pomidory, kilka listków sałaty, plastry kurczaka, ser, Sos Tatarski WINIARY oraz sadzone jajka przepiórcze. Całość przykryj drugim przyrumienionym kawałkiem pieczywa.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: