Kanapka Cezara

5/5 5 2 5 1
5/5 5 2 5 1
  • Przygotowanie: 15 min.

  • Porcje: 2

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Z jajek przepiórczych usmaż jajka sadzone – po 2 szt. na kanapkę.
  2. Pomidory pokrój w plastry, podobnie pozostałości z pieczonego kurczaka.
  3. Na chrupiącym, przyrumienionym pieczywie układaj kolejno: kolorowe pomidory, kilka listków sałaty, plastry kurczaka, ser, Sos Tatarski WINIARY oraz sadzone jajka przepiórcze. Całość przykryj drugim przyrumienionym kawałkiem pieczywa.

Opis przepisu:

Kanapka Cezara to przekąska, której trudno się oprzeć. Na przyrumienionym, chrupiącym pieczywie układamy piętra kolorowych dodatków – pomidorki, sałatę, ser, a także plastry chrupiącego kurczaka. Kompozycję kanapki Cezara idealnie dopełnią przepiórcze jaja sadzone i charakterny Sos tatarski Winiary. Spróbujesz?

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?