1

2

Przepisy

Deser bananowy z rumem

5/5

przygotowanie: 15 minut

oczekiwanie: 30 minut

porcje: 4 porcje

kalorie: 173 kcal / porcja

Szykujesz spotkanie z przyjaciółkami – przygotuj więc coś słodkiego! Kiedy deser będzie się chłodził, Ty zdążysz zrobić makijaż. Na pewno zaskoczysz dziewczyny kulinarną niespodzianką!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Schłodzone mleko wlej do wysokiego naczynia.
  2. Wsypuj do niego powoli Bitą śmietanę i miksuj ok. 5 minut elektrycznym ubijaczem do piany.
  3. Żelatynę namocz w 2 łyżkach zimnej wody, następnie pogrzej i mieszaj do rozpuszczenia.
  4. Banany obierz ze skóry i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
  5. Do Bitej śmietany dodaj banany, wiórki kokosowe, rum, sok cytrynowy i Żelatynę, delikatnie wymieszaj.
  6. Deser ułóż dekoracyjnie w 4 pucharkach. Podawaj udekorowany listkami mięty i plasterkami cytryny.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: