Deser bananowy z rumem

Oceń ten przepis!

5/5 5 8 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Porcje 4

5/5 5 8 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Schłodzone mleko wlej do wysokiego naczynia.
  2. Wsypuj do niego powoli bitą śmietanę i miksuj około pięciu minut elektrycznym ubijaczem do piany.
  3. Żelatynę namocz w 2 łyżkach zimnej wody, następnie podgrzej i mieszaj do rozpuszczenia.
  4. Banany obierz ze skóry i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
  5. Do bitej śmietany dodaj banany, wiórki kokosowe, rum, sok cytrynowy i żelatynę, delikatnie wymieszaj.
  6. Deser ułóż dekoracyjnie w 4 pucharkach. Podawaj udekorowany listkami mięty i plasterkami cytryny.

Opis przepisu:

Szykujesz spotkanie z przyjaciółkami – przygotuj więc coś słodkiego! Kiedy deser będzie się chłodził, Ty zdążysz zrobić makijaż. Na pewno zaskoczysz dziewczyny kulinarną niespodzianką!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?