Kotlety z cukinii i kaszy jaglanej

5/5 5 25 5 1
5/5 5 25 5 1
  • Przygotowanie: 35 min.

  • Oczekiwanie: 40 min.

  • Porcje: 5

składniki:

liczba porcji:

Sos

Przygotowanie:

  1. Cukinię zetrzyj na tarce, osól i odłóż na 15 minut, żeby puściła soki.
  2. Kaszę wsyp do małego garnka, zalej 1 szklanką wody. Gotuj ok. 15 minut aż wchłonie cały płyn. Przestudź.
  3. Odlej sok z cukinii, dodaj do niej cebulę, czosnek i marchew starte na tarce.
  4. Dodaj kaszę, natkę pietruszki i koperek, ziarenka smaku WINIARY, wbij jajko i dokładnie wymieszaj.
  5. Rozgrzej patelnię z olejem, formuj kotlety najpierw obtaczając je w roztrzepanym jajku, a potem w bułce tartej. Smaż do zarumienienia.
  6. Podawaj z sosem sporządzonym z majonezu dekoracyjnego WINIARY, jogurtu i ziół.

Opis przepisu:

Kotlety z cukinii będą doskonałym pomysłem na jesienny, niebanalny obiad. Ten przepis z powodzeniem możesz serwować każdemu – pokochają go zarówno dzieci, jak i fani tradycyjnych schabowych. Sprawdź nasz przepis na smakowite kotlety z cukinii i zaskocz swoich domowników pysznym obiadem!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?