1

2

Przepisy

Kotlety z cukinii

5/5 5 16 5 1

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 30 minut

porcje: 5 porcji

Kotlety z cukinii będą doskonałym pomysłem na jesienny, niebanalny obiad. Ten przepis z powodzeniem możesz serwować każdemu – pokochają go zarówno dzieci, jak i fani tradycyjnych schabowych. Sprawdź nasz przepis na smakowite kotlety z cukinii i zaskocz swoich domowników pysznym obiadem!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cukinię zetrzyj na tarce, osól i odłóż na 15 minut, żeby puściła soki.
  2. Kaszę wsyp do małego garnka, zalej 1 szklanką wody. Gotuj ok. 15 minut aż wchłonie cały płyn. Przestudź.
  3. Odlej sok z cukinii, dodaj do niej cebulę, czosnek i marchew starte na tarce.
  4. Dodaj kaszę, natkę pietruszki i koperek, ziarenka smaku WINIARY, wbij jajko i dokładnie wymieszaj.
  5. Rozgrzej patelnię z olejem, formuj kotlety najpierw obtaczając je w roztrzepanym jajku, a potem w bułce tartej. Smaż do zarumienienia.
  6. Podawaj z sosem sporządzonym z majonezu dekoracyjnego WINIARY, jogurtu i ziół.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: