1

2

Przepisy

Deser budyniowy

5/5 5 4 5 1

przygotowanie: 10 minut

oczekiwanie: 20 minut

porcje: 4 porcje

Niezapowiedziani goście? Nagła ochota na „coś słodkiego”? Deser budyniowy jest idealnym rozwiązaniem właśnie w takich sytuacjach. Prosty i szybki przepis przyda Ci się za każdym razem, kiedy zostaniesz zaskoczona nagłą potrzebą zorganizowania słodkiego poczęstunku. Sprawdź nasz przepis na deser budyniowy!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ciastka zbożowe zblenduj i wymieszaj z rozpuszczonym masłem i wyłóż je na dno przygotowanych słoiczków.
  2. Zrób budyń do ciast i kremów waniliowy WINIARY (przepis na opakowaniu), przykryj folią, schłodź w lodówce.
  3. Schłodzony budyń wyłóż na ciastka, dodaj świeże owoce na wierzch.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: