Deser na skos

4/5 4 11 5 1
4/5 4 11 5 1
  • Przygotowanie: 50 min.

  • Oczekiwanie: 4 godz. 40 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Przygotuj Galaretkę Przezroczystą według instrukcji na opakowaniu i odstaw do ostudzenia. Wystudzoną galaretkę przelej do pucharków lub kieliszków i ustaw pod skosem w lodówce.
  2. W międzyczasie rozmroź mrożone truskawki.
  3. Galaretkę o smaku truskawkowym rozpuść w ok. 70 ml gorącej wody, a następnie wystudź. Truskawki zmiksuj, dodaj do nich wystudzoną galaretkę i całość wymieszaj.
  4. Mus truskawkowy delikatnie wylej na stężałą w pucharkach galaretkę. Wstaw do lodówki do stężenia.
  5. Mango obierz, usuń pestkę i zmiksuj na gładki mus. Opcjonalnie możesz dodać również 100 gramów serka homogenizowanego.
  6. Na stężały mus truskawkowy wylej mus mango.
  7. Udekoruj listkami mięty lub owocami.

Opis przepisu:

Deser na skos to idealna propozycja dla tych, którzy oprócz słodkiego smaku owoców cenią sobie również proste i efektowne rozwiązania, którymi mogą zaskakiwać podczas spotkań z przyjaciółmi i rodziną. Owocowy deser z winogronową galaretką przezroczystą WINIARY i owocami czerwonej porzeczki oraz mango z pewnością spełni wymagania nawet najbardziej wymagających smakoszy. Sprawdź nasz przepis na deser na skos!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

  • B.B
    Wygląda wspaniale , zrobię w przyszły piątek i oczywiście podzielę się opinią. Pozdrawiam wszystkich łasuchów. B.B