1

2

Przepisy

Deser na skos

4/5 4 7 5 1

przygotowanie: 60 minut

porcje: 4 porcje

Deser na skos to idealna propozycja dla tych, którzy oprócz słodkiego smaku owoców cenią sobie również proste i efektowne rozwiązania, którymi mogą zaskakiwać podczas spotkań z przyjaciółmi i rodziną. Owocowy deser z winogronową galaretką przezroczystą WINIARY i owocami czerwonej porzeczki oraz mango z pewnością spełni wymagania nawet najbardziej wymagających smakoszy. Sprawdź nasz przepis na deser na skos!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Rozmroź mrożone truskawki.
  2. Przygotuj Galaretkę Przezroczystą i odstaw do ostudzenia. Wystudzoną galaretkę przelej do pucharków lub kieliszków i ustaw pod skosem w lodówce.
  3. Galaretkę o smaku truskawkowym rozpuść w ok. 70 ml gorącej wody, a następnie wystudź. Truskawki zmiksuj, dodaj do nich wystudzoną galaretkę i całość wymieszaj.
  4. Mus truskawkowy delikatnie wylej na stężałą w pucharkach galaretkę. Wstaw do lodówki do stężenia.
  5. Mango obierz, usuń pestkę i zmiksuj na gładki mus. Opcjonalnie możesz dodać również 100 g serka homogenizowanego.
  6. Na stężały mus truskawkowy wylej mus mango. Udekoruj listkami mięty lub owocami.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: