1

2

Przepisy

Deser na skos

5/5 5 4 5 1

przygotowanie: 60 minut

porcje: 4 porcje

Deser na skos to idealna propozycja dla tych, którzy oprócz słodkiego smaku owoców cenią sobie również proste i efektowne rozwiązania, którymi mogą zaskakiwać podczas spotkań z przyjaciółmi i rodziną. Owocowy deser z winogronową galaretką przezroczystą WINIARY i owocami czerwonej porzeczki oraz mango z pewnością spełni wymagania nawet najbardziej wymagających smakoszy. Sprawdź nasz przepis na deser na skos!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Przygotuj galaretkę i kiedy już jest odpowiednio rozpuszczona odstaw do wystudzenia.
  2. Wystudzoną, płynną galaretkę wymieszaj z owocami czerwonej porzeczki i przelej do przechylonych kieliszków opartych np. o szklankę. Odstaw do lodówki do stężenia.
  3. Mango obierz ze skórki i pokrój. Zmiksuj z dodatkiem odrobiny cukru i soku z cytryny - możesz dodatkowo wymieszać z odrobiną płynnej galaretki aby mus lekko stężał.
  4. Przelej do kieliszków z zastygniętą galaretką z owocami.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: