składniki:
liczba porcji:


Przygotowanie:
- Przygotuj Galaretkę Przezroczystą według instrukcji na opakowaniu i odstaw do ostudzenia. Wystudzoną galaretkę przelej do pucharków lub kieliszków i ustaw pod skosem w lodówce.
- W międzyczasie rozmroź mrożone truskawki.
- Galaretkę o smaku truskawkowym rozpuść w ok. 70 ml gorącej wody, a następnie wystudź. Truskawki zmiksuj, dodaj do nich wystudzoną galaretkę i całość wymieszaj.
- Mus truskawkowy delikatnie wylej na stężałą w pucharkach galaretkę. Wstaw do lodówki do stężenia.
- Mango obierz, usuń pestkę i zmiksuj na gładki mus. Opcjonalnie możesz dodać również 100 gramów serka homogenizowanego.
- Na stężały mus truskawkowy wylej mus mango.
- Udekoruj listkami mięty lub owocami.
Opis przepisu:
Autor: WINIARYDeser na skos to idealna propozycja dla tych, którzy oprócz słodkiego smaku owoców cenią sobie również proste i efektowne rozwiązania, którymi mogą zaskakiwać podczas spotkań z przyjaciółmi i rodziną. Owocowy deser z winogronową galaretką przezroczystą WINIARY i owocami czerwonej porzeczki oraz mango z pewnością spełni wymagania nawet najbardziej wymagających smakoszy. Sprawdź nasz przepis na deser na skos!
Komentarze:
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?