Galaretki w cytrusach

5/5 5 4 5 1
5/5 5 4 5 1
  • Przygotowanie: 35 min.

  • Oczekiwanie: 1 godz.

  • Porcje: 20

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Galaretka w limonce z miętą. Limonkę przetnij wzdłuż i wydrąż. Przygotuj galaretkę w 400 ml wody i kiedy już jest odpowiednio rozpuszczona dodaj listki mięty i ostudź. Wystudzoną płynną galaretkę przelej do połówek limonek i odstaw do lodówki do stężenia. Po wyjęciu pokrój gotowe galaretki delikatnie na ćwiartki.
  2. Galaretka w pomarańczy. Pomarańcze przetnij wzdłuż i wydrąż. Przygotowuj galaretkę w 400 ml wody i kiedy już jest odpowiednio rozpuszczona odstaw do wystudzenia. Wystudzoną płynną galaretkę wymieszaj z pestkami z granatu przelej do połówek pomarańczy. Odstaw do lodówki do stężenia. Po wyjęciu pokrój gotowe galaretki delikatnie na ćwiartki.
  3. Z miąższu limonek i pomarańczy możesz przygotować orzeźwiającą lemoniadę. Zalej owoce wodą mineralną, dodaj miętę, lód i odrobinę syropu cukrowego lub miodu.

Opis przepisu:

Galaretki w cytrusach to oryginalny i efektowny sposób, aby stworzyć smakowity i orzeźwiający deser, który z pewnością zaskoczy każdego, kogo nim poczęstujesz! Wydrążone limonki i pomarańcze, oblane smakowitą winogronową galaretką przezroczystą WINIARY są idealnym pomysłem na każde letnie spotkanie. Sprawdź nasz przepis na galaretki w cytrusach!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?