składniki:
liczba porcji:


Przygotowanie:
- Rozpuść 1 galaretkę według przepisu na opakowaniu.
- Kwiaty róży poukładaj w foremce i zalej rozrobioną letnią galaretką. Odstaw do lodówki na 2 godz. do stężenia.
- Kolejne 2 galaretki rozpuść według przepisu na opakowaniu. Gdy galaretki przestygną – dodaj je do róży w foremce.
- Dodaj brzoskwinie i ponownie odstaw do stężenia na 2 godz.
- Ostatnią galaretkę rozpuść w 200 ml gorącej wody i delikatnie przestudź. Gdy będzie już chłodna, wymieszaj ją z serkiem homogenizowanym.
- Tak przygotowaną masę wlej do formy z różą i zostaw w lodówce na 3-4 godziny.
- Przed podaniem rozgrzej formę w gorącej wodzie w dużej misce kuchennej lub w dużym garnku (przez około 20-25 sekund). Dzięki temu łatwiej będzie wyjąć tort z galaretki na talerz. Pamiętaj, by nie zalewać wodą galaretek!
Opis przepisu:
Autor: WINIARYSernik na zimno z owocami i płatkami róż to smakowita i niezwykle przyjemna dla oka propozycja na letni deser. Sernik na zimno jest idealnym rozwiązaniem na ciepłe miesiące, kiedy nie mamy ochoty na spędzanie czasu w gorącej kuchni. W dodatku dzięki winogronowej galaretce przezroczystej WINIARY sernik z owocami i płatkami róż zyskuje ciekawy i piękny wygląd, który z pewnością przekona do siebie niejednego entuzjastę smacznych i ciekawych przepisów na lato. Sprawdź nasz przepis na sernik na zimno z owocami i płatkami róż!
Komentarze:
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?