1

2

Przepisy

Deserowe finger food

4/5 4 3 5 1

przygotowanie: 240 minut

porcje: 20 porcji

Deserowe finger food to idealne rozwiązanie dla wszystkich miłośników letnich smaków. Uwielbiasz wakacyjne owoce? Nie możesz się doczekać, aż w lesie pojawią się świeże jagody i jeżyny? Jesteś w stanie wspiąć się na sam szczyt drzewa, aby zerwać garść soczystych wiśni lub czereśni? W takim razie deserowe finger food to przepis właśnie dla Ciebie! Świeże owoce zalane smakowitą winogronową galaretką przezroczystą WINIARY zawładną podniebieniem każdego entuzjasty słodkich przekąsek. Sprawdź nasz przepis na deserowe finger food!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Do foremek włóż po kilka owoców.
  2. Galaretkę rozpuść w 450 ml wrzącej wody.
  3. Zalej każdą porcję owoców w foremce około 25 ml galaretki.
  4. Zostaw do zastygnięcia w lodówce na 4 godz.
  5. Przed podaniem rozgrzej foremki w gorącej wodzie w dużej misce kuchennej lub w dużym garnku (przez około 10 sekund). Dzięki temu łatwiej będzie wyjmować żelki z foremek. Pamiętaj, by nie zalewać wodą galaretek!

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: