Galaretka z musem mango i czerwoną porzeczką

5/5 5 8 5 1
5/5 5 8 5 1
  • Przygotowanie: 52 min.

  • Oczekiwanie: 8 godz. 40 min.

  • Porcje: 6

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mango obierz i zmiksuj na mus.Dodaj serek homogenizowany.
  2. Rozpuść 2 Galaretki Przezroczyste WINIARY w 300 ml gorącej wody i delikatnie przestudź, a następnie wymieszaj stopniowo z masą serkową.
  3. Całość rozlej do 6 kieliszków i odstaw do lodówki na 2 godz.
  4. Kolejne 2 Galaretki Przezroczyste rozpuść według przepisu na opakowaniu, a gdy przestygną – zalej nimi mus w kieliszkach.
  5. Dodaj owoce (porzeczki borówki liść mięty do dekoracji) i odstaw do lodówki na 4 godz.
  6. Zmiksuj truskawki i maliny. Galaretkę o smaku malinowym rozpuść w 200 ml gorącej wody, a gdy przestygnie – wymieszaj ją z musem truskawkowo-malinowym, po czym tak przygotowaną masą dopełnij kieliszki.
  7. Odstaw na 2 godz. do lodówki.
  8. Gotowe desery udekoruj bezami, orzechami lub granolą – według uznania.

Opis przepisu:

Galaretka z musem mango i czerwoną porzeczką to idealny deser dla wszystkich miłośników oryginalnych przekąsek na lato. Intensywny smak owoców w połączeniu z winogronową galaretką WINIARY sprawi, że zakocha się w tym przepisie każdy, kto tylko go spróbuje. Sprawdź nasz przepis na galaretkę z musem mango i czerwoną porzeczką i odkryj niesamowity smak, jaki daje połączenie owoców z galaretką.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?