1

2

Przepisy

Galaretka z musem mango i czerwoną porzeczką

5/5 5 6 5 1

przygotowanie: 480 minut

porcje: 6 porcji

Galaretka z musem mango i czerwoną porzeczką to idealny deser dla wszystkich miłośników oryginalnych przekąsek na lato. Intensywny smak owoców w połączeniu z winogronową galaretką WINIARY sprawi, że zakocha się w tym przepisie każdy, kto tylko go spróbuje. Sprawdź nasz przepis na galaretkę z musem mango i czerwoną porzeczką i odkryj niesamowity smak, jaki daje połączenie owoców z galaretką.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mango obierz i zmiksuj na mus.Dodaj serek homogenizowany.
  2. Rozpuść 2 Galaretki Przezroczyste WINIARY w 300 ml gorącej wody i delikatnie przestudź, a następnie wymieszaj stopniowo z masą serkową.
  3. Całość rozlej do 6 kieliszków i odstaw do lodówki na 2 godz.
  4. Kolejne 2 Galaretki Przezroczyste rozpuść według przepisu na opakowaniu, a gdy przestygną – zalej nimi mus w kieliszkach.
  5. Dodaj owoce (porzeczki borówki liść mięty do dekoracji) i odstaw do lodówki na 4 godz.
  6. Zmiksuj truskawki i maliny. Galaretkę o smaku malinowym rozpuść w 200 ml gorącej wody, a gdy przestygnie – wymieszaj ją z musem truskawkowo-malinowym, po czym tak przygotowaną masą dopełnij kieliszki.
  7. Odstaw na 2 godz. do lodówki.
  8. Gotowe desery udekoruj bezami, orzechami lub granolą – według uznania.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: