1

2

Przepisy

Chłodnik buraczkowy

5/5 5 1 5 1

porcje: 4 porcje

Chłodnik buraczkowy to idealny sposób na wakacyjny obiad. Chłodnik buraczkowy WINIARY w towarzystwie ugotowanych jajek, ogórka, szczypiorku i jogurtu naturalnego z pewnością będzie smakował wszystkim zwolennikom letnich wydań zup. Sprawdź nasz przepis na pyszny chłodnik buraczkowy i ciesz się jego orzeźwiającym smakiem bez długich godzin w kuchni spędzonych na gotowaniu. Smacznego!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Zawartość opakowania zalej 300 ml wrzącej wody, dobrze wymieszaj, ostudź do temperatury pokojowej.
  2. Jajka ugotuj na twardo, następnie pokrój je w kostkę.
  3. Ogórka obierz i pokrój w drobną kostkę. Szczypiorek posiekaj drobno.
  4. Do 500 ml jogurtu dodaj ostudzoną zupę, ogórek, szczypiorek i jajko (część jajka zostaw do dekoracji) Całość dobrze wymieszaj. Wstaw do lodówki na 1 godzinę.
  5. Podawaj chłodnik posypany jajkiem na wierzchu. Sprawdź też na zdjeciach, jak efektownie podać chłodnik.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: