Chłodnik buraczkowy

Oceń ten przepis!

5/5 5 15 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 37 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 10 min.

  • Porcje 4

5/5 5 15 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Zawartość opakowania zalej 300 ml wrzącej wody, dobrze wymieszaj, ostudź do temperatury pokojowej.
  2. Jajka ugotuj na twardo, następnie pokrój je w kostkę.
  3. Ogórka obierz i pokrój w drobną kostkę. Szczypiorek posiekaj drobno.
  4. Do 500 ml jogurtu dodaj ostudzoną zupę, ogórek, szczypiorek i jajko (część jajka zostaw do dekoracji) Całość dobrze wymieszaj. Wstaw do lodówki na 1 godzinę.
  5. Podawaj chłodnik posypany jajkiem na wierzchu. Sprawdź też na zdjeciach, jak efektownie podać chłodnik.

Opis przepisu:

Chłodnik buraczkowy to idealny sposób na wakacyjny obiad. Chłodnik buraczkowy WINIARY w towarzystwie ugotowanych jajek, ogórka, szczypiorku i jogurtu naturalnego z pewnością będzie smakował wszystkim zwolennikom letnich wydań zup. Sprawdź nasz przepis na pyszny chłodnik buraczkowy i ciesz się jego orzeźwiającym smakiem bez długich godzin w kuchni spędzonych na gotowaniu. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?