1

2

Przepisy

Gazpacho

3/5 3 12 5 1

przygotowanie: 10 minut

oczekiwanie: 120 minut

porcje: 4 porcje

Kto z nas w trakcie upalanych, letnich miesięcy nie marzy o orzeźwiającym chłodniku? Jednym z najbardziej popularnych przepisów na taką zupę jest dobrze wszystkim znany chłodnik litewski. A inne chłodniki? Jednym ze smaczniejszych przepisów jest hiszpańskie gazpacho, czyli zupa na bazie pomidorów, papryki, ogórka, cebuli i czosnku. Brzmi ciekawie? Sprawdź nasz przepis!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Pomidory i ogórek obierz ze skórki.
  2. Wszystkie warzywa pokrój w kostkę i włóż do blendera razem z bazylią.
  3. Wrzywa zalej 100 ml bulionu i zblenduj na gładki krem
  4. Tak przygotowane Gazpacho schłodź kilka godzin w lodówce. Podawaj z posiekaną bazylią, czerwoną cebulą, pomidorkami koktajlowymi, oliwą z oliwek i pieprzem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: