Gazpacho

Oceń ten przepis!

3/5 3 18 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 3 godz.

  • Porcje 4

3/5 3 18 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Pomidory i ogórek obierz ze skórki.
  2. Wszystkie warzywa pokrój w kostkę i włóż do blendera razem z bazylią.
  3. Warzywa zalej 100 ml bulionu i zblenduj na gładki krem
  4. Tak przygotowane Gazpacho schłodź kilka godzin w lodówce. Podawaj z posiekaną bazylią, czerwoną cebulą, pomidorkami koktajlowymi, oliwą z oliwek i pieprzem.

Opis przepisu:

Kto z nas w trakcie upalanych, letnich miesięcy nie marzy o orzeźwiającym chłodniku? Jednym z najbardziej popularnych przepisów na taką zupę jest dobrze wszystkim znany chłodnik litewski. A inne chłodniki? Jednym ze smaczniejszych przepisów jest hiszpańskie gazpacho, czyli zupa na bazie pomidorów, papryki, ogórka, cebuli i czosnku. Brzmi ciekawie? Sprawdź nasz przepis!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?