Zupa Minestrone

Oceń ten przepis!

4/5 4 19 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 40 min.

  • Oczekiwanie 30 min.

  • Porcje 4

4/5 4 19 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Wszystkie warzywa pokrój w kostkę.
  2. Oliwę rozgrzej w dużym garnku. Dodaj do niej cebulę, por i seler. Warzywa duś pod przykryciem około 10 minut, do miękkości tak aby się nie przypaliły. Na koniec dodaj czosnek i smaż jeszcze około minuty.
  3. Dodaj bulion, przyprawy, resztę warzyw i fasolę. Gotuj jeszcze około 15 minut.
  4. Podawaj z makaronem, bazylią i parmezanem.

Opis przepisu:

Znudziła Cię tradycyjna zupa jarzynowa? Skuś się na zupę minestrone! Ta klasyczna zupa włoska z pewnością przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom warzyw. Fasolka, pomidory malinowe, seler i świeża bazylia – jeśli lubisz takie połączenia, koniecznie sprawdź nasz przepis na niesamowitą zupę minestrone! Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?