Truskawkowy deser z galaretką i bitą śmietaną

Oceń ten przepis!

5/5 5 20 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 40 min.

  • Oczekiwanie 30 min.

  • Porcje 8

5/5 5 20 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Rozpuść galaretkę w 500 ml wrzącej wody. Rozlej ją do salaretek. Aby galaretka zastygła pod kątem, ułóż salaretki np. na blaszce do pieczenia babeczek i lekko przechyl (zobacz zdjęcie). Odstaw do ostudzenia.
  2. Drugą galaretkę rozpuść w szklance wrzącej wody i przestudź.
  3. W międzyczasie ubij śmietanę kremówkę (500 ml) i wymieszaj ją z ostudzoną galaretką.
  4. Gdy galaretka w salaterkach już stężała, możesz przełożyć powstałą masę na wierzch. Całość odłóż do zastygnięcia.
  5. Przed podaniem ubij pozostałą śmietankę (250 ml) i nałóż ją na deser. Całość ozdób owocami.

Opis przepisu:

Truskawkowy deser z galaretką i bitą śmietaną to doskonały sposób na wiosenną dawkę słodkości. Połączenie truskawek z galaretką WINIARY spowoduje, że ich smak stanie się jeszcze bardziej słodki i intensywny. Dodatkowo śmietanka nada całości delikatnego charakteru i sprawi, że ten lekki oraz prosty deser stanie się pysznym sposobem na wykorzystanie sezonu truskawkowego. Sprawdź nasz przepis!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

  • Nikola
    Najlepszy przepis na deser z galaretką! Ciekawy sposób na połączenie galaretki z kremówką. Pozdrawiam Nikola.

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?