Cielaczki z grilla z zimnym sosem tatarskim Winiary

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 35 min.

  • Oczekiwanie 7 min.

  • Porcje 3

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

Przygotowanie:

  1. Cebulę obrać poszatkować, papryczkę również drobniutko poszatkować dodać do mielonego mięsa. Dodać drobno pokrojone kwiaty cukinii oraz musztardę, bułkę tartą sól i pieprz do smaku. Całość wyrobić ręką i odstawić na 2-3 godziny. Z mięsa lepić niewielkie ruloniki, które nieco spłaszczyć i kłaść na rozgrzany grill. Można posmarować "cielaczki" oliwą z oliwek. Grillować z obu stron. Przełożyć na talerze i polać zimnym sosem tatarskim Winiary. Pomidora pokroić w kostkę wymieszać z natką. Pomidora skropić oliwą i doprawić do smaku. Podawać z grillowanymi cielaczkami i sosem tatarskim Winiary.

Opis przepisu:

Pyszne kotleciki grillowane z cielęciny z papryczką pepeproni, kwiatami cukinii. Najbardziej smakują mi z zimnym sosem tatarskim Winiary, ale mój mąż mówi, że najlepszy do cielaczków jest sos ziołowy ;)

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?