Kokosowy deser z chia i musem truskawkowym

4/5 4 27 5 1
4/5 4 27 5 1
  • Przygotowanie: 45 min.

  • Oczekiwanie: 3 godz. 10 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mleko kokosowe zagotuj z syropem z agawy i wiórkami kokosowymi.
  2. Odstaw do ostudzenia i wymieszaj z nasionami chia. Mieszaj co jakiś czas do wystudzenia i wyłóż do pucharków. Włóż do lodówki na 3 godziny.
  3. Zblenduj truskawki na puree. Rozpuść galaretkę truskawkową w 50 ml (3 – 4 łyżkach) wrzącej wody. Wlej do puree z truskawek i zblenduj razem.
  4. Wyłóż na masę z chia i włóż do lodówki do stężenia. Ozdób świeżymi owocami.

Opis przepisu:

Nasiona chia to zdrowy sposób na smaczną przekąskę. Kokosowy deser z chia i musem truskawkowym to letnia wersja lekkiego przysmaku z wykorzystaniem owoców sezonowych. Mus truskawkowy to prosty i smaczny do wykonania deser - idealny na każdą okazję. Sprawdź nasz przepis i dowiedz się jak stworzyć smakowitą kokosowo-truskawkową wariację w sam raz na upalne dni!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?