1

2

Przepisy

Ciasto truskawkowe z galaretką

4/5 4 10 5 1

porcje: 12 porcji

Ciasto truskawkowe z galaretką to prosty sposób na przygotowanie smacznego i lekkiego deseru. Słodki smak truskawek w połączeniu z galaretką WINIARY i serkiem twarogowym rozkocha w sobie każdego! Takiej smakowitej mieszance nie oprą się nawet najbardziej zatwardziali przeciwnicy słodkości. Wykorzystaj sezon na truskawki i sprawdź nasz przepis na ciasto truskawkowe z galaretką!

składniki:

Liczba porcji:

SPÓD CIASTA

MASA SEROWA

Przygotowanie:

  1. Ciastka ułóż na spodzie formy wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 25 x 30 cm.
  2. Galaretki truskawkowe rozpuścić w 1,5 szklanki przegotowanej wody i odstawić do ostudzenia.
  3. Zmiksuj dokładnie 400 g truskawek i cukier puder do uzyskania jednolitej masy. Połącz ją z serem twarogowym i ponownie zmiksuj dokładnie blenderem. Przestudzone galaretki wlej do masy przez cały czas miksując.
  4. Ubij śmietanę kremówkę w misce i delikatnie wmieszaj do masy truskawkowej. Wstaw do lodówki na pół godziny, po czym wymieszaj z pozostałymi pokrojonymi truskawkami. Wylej całą masę na herbatniki i wstaw do lodówki do stężenia.
  5. Po stężeniu ozdób wedle uznania, pokrój w kostkę i podawaj. Przechowuj w lodówce.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: