Ciasto truskawkowe z galaretką

Oceń ten przepis!

5/5 5 27 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 40 min.

  • Oczekiwanie 38 min.

  • Porcje 12

5/5 5 27 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

SPÓD CIASTA

MASA SEROWA

Przygotowanie:

  1. Ciastka ułóż na spodzie formy wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 25 x 30 cm.
  2. Galaretki truskawkowe rozpuścić w 1,5 szklanki przegotowanej wody i odstawić do ostudzenia.
  3. Zmiksuj dokładnie 400 g truskawek i cukier puder do uzyskania jednolitej masy. Połącz ją z serem twarogowym i ponownie zmiksuj dokładnie blenderem. Przestudzone galaretki wlej do masy przez cały czas miksując.
  4. Ubij śmietanę kremówkę w misce i delikatnie wmieszaj do masy truskawkowej. Wstaw do lodówki na pół godziny, po czym wymieszaj z pozostałymi pokrojonymi truskawkami.
  5. Wylej całą masę na herbatniki i wstaw do lodówki do stężenia.
  6. Po stężeniu ozdób wedle uznania, pokrój w kostkę i podawaj. Przechowuj w lodówce.

Opis przepisu:

Ciasto truskawkowe z galaretką to prosty sposób na przygotowanie smacznego i lekkiego deseru. Słodki smak truskawek w połączeniu z galaretką WINIARY i serkiem twarogowym rozkocha w sobie każdego! Takiej smakowitej mieszance nie oprą się nawet najbardziej zatwardziali przeciwnicy słodkości. Wykorzystaj sezon na truskawki i sprawdź nasz przepis na ciasto truskawkowe z galaretką!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?