Serniczki z suszoną żurawiną pieczone w jabłkach

5/5 5 5 5 1

przygotowanie: 40 min

oczekiwanie: 35 min

porcje: 6 porcji

Prosty przepis na sernik? Żaden problem! I to nie byle jaki sernik, bo pieczony w jabłkach. Tak oryginalne serniczki świetnie sprawdzą się na przyjęciach, a gości zachwyci nie tylko smak deserów, ale także nietypowy sposób ich podania. Budyń do ciast i kremów WINIARY to jeszcze więcej delikatnego smaku i kremowej konsystencji. Spróbuj jabłkowego sernika z żurawiną!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Z jabłek zetnij wieczko i wydrąż środek. Owiń jabłka w folię aluminiową.
  2. Serki wymieszaj z żółtkami i cukrem. Dodaj budyń do kremów i ciast WINIARY i dokładnie wymieszaj.
  3. Ubij białka z jajek. Dodaj go do masy serowej i wymieszaj łyżką drewnianą do połączenia się składników.
  4. Spód jabłek wyłóż pokruszonymi herbatnikami. Następnie wlej masę serową. Na sam wierzch dodaj żurawinę.
  5. Serniczki piecz ok 35 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st. Podawaj posypane cukrem pudrem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.