Serniczki z suszoną żurawiną pieczone w jabłkach

Oceń ten przepis!

4/5 4 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 40 min.

  • Oczekiwanie 35 min.

  • Porcje 6

4/5 4 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Z jabłek zetnij wieczko i wydrąż środek. Owiń jabłka w folię aluminiową.
  2. Przygotuj Budyń o smaku waniliowym bez cukru WINIARY według przepisu na odwrocie produktu. Zalecamy użycie mniejszej ilości mleka, dzięki temu budyń będzie bardziej gęsty.
  3. Serki wymieszaj z żółtkami i cukrem. Dodaj Budyń o smaku waniliowym bez cukru WINIARY i dokładnie wymieszaj.
  4. Ubij białka z jajek. Dodaj go do masy serowej i wymieszaj łyżką drewnianą do połączenia się składników.
  5. Spód jabłek wyłóż pokruszonymi herbatnikami. Następnie wlej masę serową. Na sam wierzch dodaj żurawinę.
  6. Serniczki piecz ok 35 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st. Podawaj posypane cukrem pudrem.

Opis przepisu:

Prosty przepis na sernik? Żaden problem! I to nie byle jaki sernik, bo pieczony w jabłkach. Tak oryginalne serniczki świetnie sprawdzą się na przyjęciach, a gości zachwyci nie tylko smak deserów, ale także nietypowy sposób ich podania. Budyń o smaku waniliowym bez cukru WINIARY to jeszcze więcej delikatnego smaku i kremowej konsystencji. Spróbuj jabłkowego sernika z żurawiną!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?