1

2

Przepisy

Serniczki z suszoną żurawiną pieczone w jabłkach

5/5 5 5 5 1

przygotowanie: 15 minut

oczekiwanie: 60 minut

porcje: 6 porcji

Prosty przepis na sernik? Jasne! I to nie byle jaki sernik, bo pieczony w jabłkach. Takie indywidualne serniczki świetnie sprawdzają się na przyjęciach, a gości na pewno zachwyci nietypowy sposób podania. Budyń do ciast i kremów WINIARY dodatkowo zapewni jeszcze więcej smaku i kremową konsystencję. Spróbuj jabłkowego sernika z żurawiną!

O swoim przepisie mówi nam Aneta z kuchnianawesolo.blogspot.com:
Sernik to jedno z moich ulubionych ciast. Mogę być na diecie, ale sernika nigdy nie odmówię. Dzisiaj proponuje Wam wersję w jabłku :)

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Z jabłek zetnij wieczko i wydrąż środek. Owiń jabłka w folię aluminiową.
  2. Serki wymieszaj z żółtkami i cukrem. Dodaj budyń do kremów i ciast WINIARY i dokładnie wymieszaj.
  3. Ubij białka z jajek. Dodaj go do masy serowej i wymieszaj łyżką drewnianą do połączenia się składników.
  4. Spód jabłek wyłóż pokruszonymi herbatnikami. Następnie wlej masę serową. Na sam wierzch dodaj żurawinę.
  5. Serniczki piecz ok 35 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st. Podawaj posypane cukrem pudrem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: