1

2

Przepisy

Szaszłyki z łososia i ananasa

5/5 5 3 5 1

porcje: 6 porcji

Szaszłyki z łososia i ananasa to prosty sposób na urozmaicenie menu na grilla. Aromat łososia przenika się ze smakiem ananasa, dając całości niepowtarzalny smak. Takie połączenie jest szczególnie polecane osobom, które są na diecie. Ananas znany z tego, że przyśpiesza przemianę materii i ma właściwości oczyszczające – oprócz niekwestionowanej wartości smakowej, przyczyni się do zachowania zdrowego stylu życia. Jak widać, wiosenne grillowanie nie musi odbywać się ze szkodą dla upragnionej figury. Sprawdź nasz przepis na szaszłyki z łososia z ananasem!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Łososia umyj, zdejmij z niego skórę i osusz. Potem pokrój w ok 2,5cm kostkę.
  2. Pokrój również ananasa i nabij na przemian z łososiem na długie patyczki do szaszłyków.
  3. Pozostałe składniki wymieszaj dobrze w misce bądź głębokim talerzu. Do tak przygotowanej marynaty włóż szaszłyki i zostaw na co najmniej godzinę.
  4. Grilluj na rozgrzanym grillu z każdej strony po około minucie.
  5. Podawaj z sosem curry Winiary.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: