1

2

Przepisy

Szaszłyki z piersi kurczaka i cytryny z Sosem Czosnkowym WINIARY

4/5 4 5 5 1

przygotowanie: 35 minut

porcje: 4 porcje

Szaszłyki z piersi kurczaka i cytryny z Sosem Czosnkowym WINIARY to przepis szczególnie dla tych osób, które preferują nieco zdrowszą odmianę potraw z grilla. Pierś z kurczaka ze względu na swoje wartości odżywcze i niski poziom cholesterolu jest polecana szczególnie osobom, które dbają o linię i tym, które mają problemy z układem krążenia. Niech jednak nie zmyli Cię dietetyczna wartość tej potrawy! Lekki, nieco owocowy smak skradnie serce nawet najbardziej wymagającym smakoszom potraw z rusztu.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kurczaka pokrój w niedużą kostkę, cytryny – w ósemki, a następnie każdą ósemkę na połówkę.
  2. Na patyczki do szaszłyków nadziewaj naprzemiennie kawałki kurczaka i kawałki cytryn. Dopraw solą, pieprzem i posiekanym rozmarynem.
  3. Piecz na rozgrzanym grillu przez kilka minut z każdej strony, aż mięso będzie upieczone w środku.
  4. Podawaj z Sosem Czosnkowym WINIARY.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: