Chłodnik jagodowy

Oceń ten przepis!

5/5 5 7 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 1 godz.

  • Porcje 4

5/5 5 7 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jagody oczyść i umyj. Garść jagód odłóż, a resztę zblenduj razem z wodą na gładką masę.
  2. Przelej do garnka. Dodaj miód, sok z cytryny, cynamon oraz goździki i zagotuj. Gotuj przez 5 minut pod przykryciem.
  3. Z przestygniętych jagód wyłów goździki, a następnie wymieszaj całość dokładnie z jogurtem.
  4. Wstaw zupę oraz naczynia, w których będziesz ją podawać do lodówki na około 1 godzinę.
  5. Chłodnik podawaj z pokrojoną w kostkę mozzarellą oraz dekoracją z odłożonych wcześniej jagód i posiekanej bazylii.

Opis przepisu:

Chłodnik jest jednym z najpopularniejszych sposobów na wiosenne obiady. Jego lekka formuła i pyszny smak sprawiają, że chyba nie ma osoby, która nie lubiłaby zjeść wiosną lub latem dobrego chłodnika. Chłodnik jagodowy to wyjątkowa odsłona tej wiosennej zupy. Świeże owoce sprawią, że chłodnik stanie się dla Ciebie i Twoich bliskich ulubionym posiłkiem w ciągu letnich miesięcy. Sprawdź nasz przepis!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?