1

2

Przepisy

Chłodnik jagodowy

5/5 5 7 5 1

przygotowanie: 15 minut

oczekiwanie: 60 minut

porcje: 4 porcje

Chłodnik jest jednym z najpopularniejszych sposobów na wiosenne obiady. Jego lekka formuła i pyszny smak sprawiają, że chyba nie ma osoby, która nie lubiłaby zjeść wiosną lub latem dobrego chłodnika. Chłodnik jagodowy to wyjątkowa odsłona tej wiosennej zupy. Świeże owoce sprawią, że chłodnik stanie się dla Ciebie i Twoich bliskich ulubionym posiłkiem w ciągu letnich miesięcy. Sprawdź nasz przepis!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Zawartość opakowania Chłodniku Jagodowego WINIARY zalej 300 ml wrzącej wody. Dobrze wymieszaj i ostudź do temperatury pokojowej.
  2. Dołóż pokrojoną w kostkę mozzarellę i posiekaną bazylię. Dodaj jogurt i wszystko razem dokładnie wymieszaj. Wstaw do lodówki na 1 godzinę.
  3. Podawaj udekorowany świeżymi jagodami.
  4. Zobacz też zdjęcia przepisu, gdzie pokazaliśmy jak podać go w niebanalny sposób.

1 wskazówka do przepisu

  • Mela
    Zamiast mozzarelii i bazyli dodałam sera biłego milonego dwukrotnie i mięty jest też dobre

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: