1

2

Przepisy

Chłodnik wiśniowy

5/5 5 4 5 1

przygotowanie: 15 minut

oczekiwanie: 60 minut

porcje: 4 porcje

Smak wiśni to dla wielu z nas wspomnienie czasów dzieciństwa. Kto z nas w latach młodości nie zajadał się zerwanymi prosto z drzewa, soczystymi wiśniami? Nie ma nic lepszego niż przypomnienie sobie smaków dzieciństwa w letnie popołudnie! Na szczęście dzisiaj nie musisz wspinać się na drzewa, aby spotkać się z orzeźwiającym smakiem tych owoców. Wypróbuj nasz sposób na chłodnik wiśniowy i dowiedz się jak w prosty i szybki sposób stworzyć smaczny posiłek w upalny dzień!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Zawartość opakowania Chłodniku Wiśniowego WINIARY zalej 300 ml wrzącej wody. Dobrze wymieszaj i ostudź do temperatury pokojowej.
  2. Dołóż pokrojony w kostkę twaróg i posiekaną bazylię. Dodaj jogurt i wszystko razem dokładnie wymieszaj. Wstaw do lodówki na 1 godzinę.
  3. Podawaj udekorowany świeżymi wiśniami.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: