Chłodnik wiśniowy

Oceń ten przepis!

5/5 5 7 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 22 min.

  • Oczekiwanie 1 godz.

  • Porcje 4

5/5 5 7 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Odmierz i odłóż około pół szklanki świeżych lub mrożonych wiśni. Pozostałe wiśnie włóż do garnka i zalej wodą.
  2. Dodaj goździki, cynamon, cukier wanilinowy oraz cukier i zagotuj. Gotuj ok 5 minut.
  3. Całość dokładnie zblenduj (lepiej wcześniej wyłowić goździki), a następnie dodaj jogurt i dokładnie wymieszaj.
  4. Wstaw zupę oraz naczynia, w której będziesz ją podawać do lodówki na około 1 godzinę.
  5. Zupę podawaj z pokrojonym w kostkę twarogiem oraz dekoracją z odłożonych wcześniej wiśni i posiekanej bazylii.

Opis przepisu:

Smak wiśni to dla wielu z nas wspomnienie czasów dzieciństwa. Kto z nas w latach młodości nie zajadał się zerwanymi prosto z drzewa, soczystymi wiśniami? Nie ma nic lepszego niż przypomnienie sobie smaków dzieciństwa w letnie popołudnie! Na szczęście dzisiaj nie musisz wspinać się na drzewa, aby spotkać się z orzeźwiającym smakiem tych owoców. Wypróbuj nasz sposób na chłodnik wiśniowy i dowiedz się jak w prosty i szybki sposób stworzyć smaczny posiłek w upalny dzień!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?