1

2

Przepisy

Zupa krem z pomidorów

5/5 5 5 5 1

przygotowanie: 25 minut

porcje: 6 porcji

Zupa krem z pomidorów to idealny przepis dla osób, które nie lubią spędzania długich godzin w kuchni. Sprawdzi się nie tylko na rozgrzewające zimowo-jesienne obiady. Pożywną i rozgrzewającą zupę równie dobrze można serwować na wiosenne okazje – szczególnie, że to właśnie latem mamy do czynienia z najsmaczniejszymi okazami pomidorów. Jeśli więc jesteś fanem soczystych, dojrzewających w pełnym słońcu, czerwonych pomidorów, sprawdź nasz przepis na zupę krem z pomidorów i ciesz się smakiem tych niesamowitych warzyw, kiedy tylko najdzie Cię na to ochota!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kostkę Bulionu Warzywnego zagotuj w 1,5 l wody.
  2. Bazylię, tymianek i czosnek włóż do malaksera i zmiel. Następnie przełóż do garnka z bulionem, dodaj Koncentrat soku z pomidorów i zagotuj wszystko na wolnym ogniu.
  3. Po rozlaniu do talerzy dodaj pokrojoną w kostkę mozzarellę, a na koniec – polej zupę oliwą z oliwek 1 łyżeczką na każdy talerz.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: