Zupa krem z pomidorów

Oceń ten przepis!

4/5 4 10 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 10 min.

  • Porcje 6

4/5 4 10 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kostkę Bulionu Warzywnego zagotuj w 1,5 l wody.
  2. Bazylię, tymianek i czosnek włóż do malaksera i zmiel. Następnie przełóż do garnka z bulionem, dodaj Koncentrat soku z pomidorów i zagotuj wszystko na wolnym ogniu.
  3. Po rozlaniu do talerzy dodaj pokrojoną w kostkę mozzarellę, a na koniec – polej zupę oliwą z oliwek 1 łyżeczką na każdy talerz.

Opis przepisu:

Zupa krem z pomidorów to idealny przepis dla osób, które nie lubią spędzania długich godzin w kuchni. Sprawdzi się nie tylko na rozgrzewające zimowo-jesienne obiady. Pożywną i rozgrzewającą zupę równie dobrze można serwować na wiosenne okazje – szczególnie, że to właśnie latem mamy do czynienia z najsmaczniejszymi okazami pomidorów. Jeśli więc jesteś fanem soczystych, dojrzewających w pełnym słońcu, czerwonych pomidorów, sprawdź nasz przepis na zupę krem z pomidorów i ciesz się smakiem tych niesamowitych warzyw, kiedy tylko najdzie Cię na to ochota!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?