Zupa jarzynowa z młodym bobem

5/5 5 4 5 1
5/5 5 4 5 1
  • Przygotowanie: 35 min.

  • Oczekiwanie: 30 min.

  • Porcje: 6

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Marchewkę pokrój obieraczką do warzyw w długie paski. Por i seler pokrój w słupki, a cebulę w piórka.
  2. W garnku rozgrzej masło z oliwą i podsmaż pokrojone warzywa, zaczynając od tych najtwardszych.
  3. W osobnym garnku zagotuj wodę i dodaj bób. Gotuj przez 10 minut. Odcedź i obierz.
  4. Do podsmażonych warzyw dodaj zielony groszek lub fasolkę szparagową oraz bób. Całość zalej 1,5 l Rosołu Drobiowego i gotuj, aż warzywa będą miękkie, ale nie rozgotowane.

Opis przepisu:

Na pewno każdy z nas zna smak zupy jarzynowej z dzieciństwa. Być może wtedy nie każdy z nas był jej fanem. Jak odczarować wizerunek zupy jarzynowej z dzieciństwa i zakochać się w niej na nowo? Mamy dla Ciebie propozycję! Zupa jarzynowa z młodym bobem to idealna propozycja na zbliżające się wiosenne obiady. Bób, oprócz wielu wartości zdrowotnych, zachwyca również niepowtarzalnym smakiem. Można go jeść na wiele sposobów – surowy, gotowany z cebulką i pomidorami lub w zupie. Sprawdź nasz przepis!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?