1

2

Przepisy

Zupa jarzynowa z młodym bobem

5/5 5 2 5 1

przygotowanie: 45 minut

porcje: 6 porcji

Na pewno każdy z nas zna smak zupy jarzynowej z dzieciństwa. Być może wtedy nie każdy z nas był jej fanem. Jak odczarować wizerunek zupy jarzynowej z dzieciństwa i zakochać się w niej na nowo? Mamy dla Ciebie propozycję! Zupa jarzynowa z młodym bobem to idealna propozycja na zbliżające się wiosenne obiady. Bób, oprócz wielu wartości zdrowotnych, zachwyca również niepowtarzalnym smakiem. Można go jeść na wiele sposobów – surowy, gotowany z cebulką i pomidorami lub w zupie. Sprawdź nasz przepis!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Marchewkę pokrój obieraczką do warzyw w długie paski. Por i seler pokrój w słupki, a cebulę w piórka. W garnku rozgrzej masło z oliwą i podsmaż pokrojone warzywa, zaczynając od tych najtwardszych.
  2. W osobnym garnku zagotuj wodę i dodaj bób. Gotuj przez 10 minut. Odcedź i obierz.
  3. Do podsmażonych warzyw dodaj zielony groszek lub fasolkę szparagową oraz bób. Całość zalej 1,5 l Rosołu Drobiowego i gotuj, aż warzywa będą miękkie, ale nie rozgotowane.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: