Sernik na midowym cieście z brzoskwiniami

Oceń ten przepis!

5/5 5 2 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 1 godz.

  • Porcje 18

5/5 5 2 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Ciasto kruche

Masa Serowa

Przygotowanie:

  1. Z podanych składników szybko zagnieć ciasto, wyłóż nim formę o wymiarach 24x36cm i wstaw do lodówki.
  2. Żółtka oddziel od białek i utrzyj z cukrem do białości.
  3. Do utartych żółtek dodawaj po trochu masła w temperaturze pokojowej.
  4. Następnie dodawaj powoli, ucierając na małych obrotach, mielony ser. Masa ma być puszysta.
  5. Na koniec dodaj budyń z torebki, skórkę pomarańczową, ziarenka wanilii. Całość lekko zamieszaj.
  6. Z białek ubij sztywną pianę i połącz z masą serową. Puszystą masę serową przelej do formy, wcześniej wyłożonej surowym ciastem.
  7. Brzoskwinie pokrój w kostkę, wyłóż na ser. Całość posyp płatkami migdałów i włóż do nagrzanego piekarnika.
  8. Piecz w 180st przez ok 50 min, po tym czasie możesz zmniejszyć do 160st i piec jeszcze 10 min. Ciasto ma być dobrze zarumienione.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?