Szaszłyki z karkówki z sosem ziołowym WINIARY

Oceń ten przepis!

3/5 3 2 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 40 min.

  • Porcje 4

3/5 3 2 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Karkówkę pokrój w dużą kostkę, przełóż do miski, dopraw musztardą, tymiankiem, solą i pieprzem.
  2. Cebulę obierz i pokrój w ósemki. Jabłko pokrój w ósemki, a następnie każdą ósemkę na pół.
  3. Na patyczki do szaszłyków nadziewaj na przemian karkówkę, jabłko i cebulę.
  4. Piecz na rozgrzanym grillu przez kilka minut z każdej strony, aż mięso będzie upieczone w środku.

Opis przepisu:

Karkówka jest jednym z najbardziej popularnych rodzajów mięsa. Można ją przygotować na tysiące różnych sposobów: upiec z czosnkiem, majerankiem lub owocami np. z jabłkiem, gruszką lub śliwkami. Można ją także podawać jako bitki lub gulasz. Sprawnie przyrządzona powinna być miękka i soczysta. Wiosenne szaszłyki z karkówki z sosem ziołowym WINIARY najlepiej sprawdzą się z soczystą surówką. Sprawdź nasz przepis na najlepsze wydanie karkówki wiosną!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?