Piklowany kalafior z koperkiem

Oceń ten przepis!

5/5 5 10 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 3 godz. 3 min.

  • Porcje 6

5/5 5 10 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kalafior umyj, podziel na różyczki i blanszuj przez 3 minuty w osolonej wodzie. Odcedź
  2. Nakładaj do słoików wraz z czosnkiem i koperkiem, kolendrą i Ziarenkami Smaku.
  3. Zalej octem wymieszanym z półtorej szklanki wody, cukrem i połową łyżeczki soli.
  4. Dokładnie pozakręcaj słoiki i odstaw na pewien czas, by smaki się przegryzły.

Opis przepisu:

Piklowany kalafior z koperkiem to smakowita mieszanka kalafioru z czosnkiem, koperkiem i kolendrą. Idealnie sprawdzi się szczególnie dla osób, które cenią sobie zdrową kuchnię, ale nie mają czasu na długie gotowanie. Wystarczy, że otworzysz słoik z piklowanym kalafiorem i każdy obiad nabierze wyjątkowego smaku i charakteru. Piklowany kalafior z koperkiem, oprócz urozmaicania posiłku jest również źródłem wielu wartości odżywczych, wpływających pozytywnie na nasze zdrowie. Zawiera duże ilości składników mineralnych, takich jak: magnez, potas czy kwas foliowy. Sprawdź nasze sprawdzone sposoby na piklowanego kalafiora z koperkiem!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?