Piklowane wstążki marchewki z papryką chilli

Oceń ten przepis!

4/5 4 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 18 min.

  • Oczekiwanie 3 godz.

  • Porcje 5

4/5 4 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Przy pomocy szatkownicy (mandoliny) lub obieraczki do warzyw potnij marchewkę w cieniutkie, długie wstążki.
  2. Włóż je do słoika, zalej octem i wodą, dodaj cukier, cynamon, papryczki chilli, sól i Przyprawę w płynie WINIARY
  3. Wymieszaj i schłódź w lodówce przez 3 godziny, od czasu do czasu mieszając.
  4. Wyjmij marchewkę łyżką cedzakową i przełóż do miski, w której będzie podawana.

Opis przepisu:

Piklowane wstążki marchewki z papryką chilli to idealny dodatek do wielu dań. Ten przysmak wywodzący się z kuchni azjatyckiej doskonale sprawdza się do wielu potraw, zwłaszcza do grillowanych i smażonych mięs. Nieco słodko-kwaśny smak piklowanej marchewki sprawi, że przypadnie ona do gustu nie tylko fanom pikantnych smaków, ale również entuzjastom nieco bardziej łagodnych dań. Sprawdź nasz przepis na piklowane wstążki marchewki z papryką chilli!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?