1

2

Przepisy

Szaszłyki z mielonego mięsa z Sosem Czosnkowym WINIARY

5/5 5 3 5 1

przygotowanie: 25 minut

porcje: 6 porcji

Wiosna i sezon grillowy to czas, kiedy niemal każde spotkanie towarzyskie odbywa się wokół grilla. Pełne smaku i aromatu soczyste karkówki, skrzydełka i szaszłyki najlepiej smakują w towarzystwie tradycyjnych dodatków – ketchupu lub musztardy – kto z nas nie wyobraża sobie uczty na grillu bez tych dodatków? A sos czosnkowy? Szaszłyki z mielonego mięsa z Sosem Czosnkowym WINIARY to idealny przepis dla osób, które są zwolennikami tradycyjnych potraw na grilla i cenią sobie moc smakowitych sosów, które sprawiają, że mięso nabiera jeszcze bardziej intensywnego smaku. Dowiedz się, jaki jest nasz sposób na szaszłyki z mielonego mięsa z sosem czosnkowym!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso przełóż do miski, dodaj drobniutko posiekaną cebulę, starty czosnek i pozostałe przyprawy.
  2. Dopraw solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj.
  3. Z mięsa formuj podłużne kotleciki i nadziewaj je na patyczki lub szpadki do szaszłyków.
  4. Piecz na rozgrzanym grillu przez kilka minut z każdej strony, aż mięso będzie upieczone w środku.
  5. Podawaj z Sosem Czosnkowym WINIARY.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: