1

2

Przepisy

Zupa węgierska

4/5 4 14 5 1

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 10 minut

porcje: 4 porcje

325 calories kalorie: 325 kcal / porcja

Zupa węgierska ze smakowitym, polskim akcentem - i to niejednym, bo ugotujemy ją na Zupie ogonowej Nasza Specjalność WINIARY, z dodatkiem przyprawy Jarzynka oraz kiełbasy polskiej surowej. Do tego standard: ziemniaki, czerwona lub zielona papryka oraz cebula. Zaprawiamy kwaśną śmietaną i podajemy na pożywny obiad. Kto lubi, może posypać siekaną natką.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Obierz ziemniaki i pokrój je w kostkę.
  2. Zagotuj 1 litr wody z dodatkiem przyprawy JARZYNKA.
  3. Dodaj do niej ziemniaki i gotuj.
  4. Obierz cebulę i oczyść paprykę.
  5. Warzywa i kiełbasę pokrój w kostkę.
  6. Na patelni rozgrzej olej.
  7. Podsmaż warzywa i kiełbasę.
  8. Zawartość patelni dodaj do ziemniaków i gotuj całość, aż ziemniaki będą miękkie.
  9. Zupę ogonową rozprowadź w połowie szklanki wody.
  10. Dodaj śmietanę.
  11. Zupę ze śmietaną dodaj do wywaru.
  12. Całość gotuj jeszcze przez 10 minut.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: