Zupa węgierska

Oceń ten przepis!

4/5 4 27 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 35 min.

  • Oczekiwanie 40 min.

  • Porcje 4

4/5 4 27 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Obierz ziemniaki i pokrój je w kostkę.
  2. Zagotuj 1 litr wody z dodatkiem przyprawy JARZYNKA. Dodaj do niej ziemniaki i gotuj.
  3. Obierz cebulę i oczyść paprykę.
  4. Warzywa i kiełbasę pokrój w kostkę.
  5. Na patelni rozgrzej olej. Podsmaż warzywa i kiełbasę.
  6. Zawartość patelni dodaj do ziemniaków i gotuj całość, aż ziemniaki będą miękkie.
  7. Zupę ogonową rozprowadź w połowie szklanki wody. Dodaj śmietanę. Zupę ze śmietaną dodaj do wywaru.
  8. Całość gotuj jeszcze przez 10 minut.

Opis przepisu:

Zupa węgierska ze smakowitym, polskim akcentem - i to niejednym, bo ugotujemy ją na Zupie ogonowej Nasza Specjalność WINIARY, z dodatkiem przyprawy Jarzynka oraz kiełbasy polskiej surowej. Do tego standard: ziemniaki, czerwona lub zielona papryka oraz cebula. Zaprawiamy kwaśną śmietaną i podajemy na pożywny obiad. Kto lubi, może posypać siekaną natką.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?