Soczysty schab z warzywami

Oceń ten przepis!

5/5 5 25 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 35 min.

  • Oczekiwanie 12 godz. 40 min.

  • Porcje 6

5/5 5 25 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. W 500 ml wrzącej wody rozpuść 1 Kostkę Mięsną WINIARY. Bulion wystudź aż płyn będzie zimny.
  2. W głębokim naczyniu umieść grube plastry schabu. Następnie zalej je wcześniej przygotowanym bulionem oraz dodaj liście laurowe, siekany czosnek, czarny pieprz oraz ziele angielskie.
  3. Całość wstaw do lodówki i marynuj 3 – 12 godzin.
  4. Bakłażan, cukinię i paprykę pokrój w grubą kostkę. Cebulę pokrój w piórka.
  5. Warzywa umieść w naczyniu do zapiekania. Dopraw połową rozkruszonej Kostki Mięsnej WINIARY, polej oliwą z oliwek oraz dopraw solą.
  6. Na koniec dodaj porwane listki świeżej bazylii. Wszystko dokładnie wymieszaj.
  7. Wcześniej zamarynowane kotlety wieprzowe osusz dokładnie i zrumień na mocno rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju.
  8. Obsmażone mięso poukładaj na wierzchu warzyw i wstaw do rozgrzanego piekarnika na ok. 15 - 20 minut w temperaturze 200 – 220°C.
  9. Mięso i warzywa podawaj z ziemniakami posypanymi świeżą pietruszką.

Opis przepisu:

Soczysty schab z warzywami to sposób na smaczny obiad w rodzinnym gronie. Wielu osobom przygotowanie takiego posiłku kojarzy się ze spędzeniem długich godzin w kuchni. Na szczęście z WINIARY nie musisz spędzać całych dni na gotowaniu, aby przygotować smaczny posiłek dla swoich bliskich. Sprawdź nasz przepis i dowiedz się jak wyczarować idealnie soczysty schab z warzywami dla całej rodziny!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?