Pieczony indyk z sosem

Oceń ten przepis!

5/5 5 10 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 3 godz.

  • Porcje 4

5/5 5 10 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Rozgrzej piekarnik do 180°C.
  2. Marchewki i cebule umyj, obierz i pokrój. Marchew w grube plastry, cebulę w ósemki.
  3. W dużym żaroodpornym naczyniu ułóż warzywa, dodaj przekrojone na pół główki czosnku. Dopraw solą i pieprzem, skrop oliwą.
  4. Na warzywach ułóż natarte solą, pieprzem i cynamonem udźce z indyka, gałązki rozmarynu, całość polej miodem, przykryj i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C.
  5. Dwie łyżki Esencjonalnego Sosu Pieczeniowego Jasnego WINIARY rozprowadź w szklance ciepłej wody i po 2 godzinach pieczenia polej nim indyka.
  6. Piecz jeszcze około 45-60 minut w zależności od wielkości udźców tak, aby mięso było miękkie.

Opis przepisu:

Marzysz o soczystym indyku? Nie szukaj dalej! Nasz przepis na indyka pieczonego z warzywami sprawi, że zachwycisz się dużą ilością sosu i delikatnym mięsem, rozpływającym się w ustach. Wyjątkowy smak tej pieczeni z indyka zapewniają aromatyczne przyprawy – cynamon, miód, czosnek i rozmaryn oraz Esencjonalny Sos Pieczeniowy Jasny WINIARY, które połączone razem gwarantują ci wyśmienity obiad dla całej rodziny – na co dzień i od święta!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?