1

2

Przepisy

Pieczony Indyk z Esencjonalnym Sosem Pieczeniowym Jasnym WINIARY

4/5 4 4 5 1

przygotowanie: 10 minut

oczekiwanie: 180 minut

porcje: 4 porcje

Marzysz o soczystym indyku? Nie szukaj dalej! Nasz przepis na indyka pieczonego z warzywami sprawi, że zachwycisz się dużą ilością sosu i delikatnym mięsem, rozpływającym się w ustach. Wyjątkowy smak tej pieczeni z indyka zapewniają aromatyczne przyprawy – cynamon, miód, czosnek i rozmaryn oraz Esencjonalny Sos Pieczeniowy Jasny WINIARY, które połączone razem gwarantują ci wyśmienity obiad dla całej rodziny – na co dzień i od święta!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Marchewki i cebule obierz i pokrój, marchew w grube plastry, cebulę w ósemki.
  2. W dużym żaroodpornym naczyniu ułóż warzywa, dodaj przekrojone na pół główki czosnku.
  3. Dopraw solą i pieprzem i skrop oliwą.
  4. Na warzywach ułóż natarte solą, pieprzem i cynamonem udźce z indyka, gałązki rozmarynu, całość polej miodem, przykryj i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C.
  5. Dwie łyżki Esencjonalnego Sosu Pieczeniowego Jasnego WINIARY rozprowadź w szklance ciepłej wody i po 2 godzinach pieczenia polej nim indyka.
  6. Piecz jeszcze około 45-60 minut w zależności od wielkości udźców, tak aby mięso było miękkie.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: