Sałatka wiosenna z sosem majonezowo-jogurtowym

4/5 4 14 5 1
4/5 4 14 5 1
  • Przygotowanie: 22 min.

  • Oczekiwanie: 5 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Sałatę wypłucz, osusz i porwij na mniejsze kawałki.
  2. Jajka przepiórcze ugotuj na twardo.
  3. Rzodkiewki umyj i pokrój w cienkie plasterki. Ogórka pokrój wzdłuż na plastry – najłatwiej zrobić to obieraczką do warzyw.
  4. Czerwoną cebulę pokrój w półplasterki.
  5. Przełóż warzywa do dużej miski i polej sosem przygotowanym z połączenia Majonezu Dekoracyjnego WINIARY i jogurtu.
  6. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Opis przepisu:

Poczuj wiosnę z pyszną i lekką sałatką wiosenną! W przepisie na sałatkę wiosenną aż roi się od kolorów i smaków – drobna sałatka rzymska stanowi bazę, do niej zaś dołączają dekoracyjne wstążki z zielonego ogórka i kusząco czerwone, chrupiące rzodkiewki. Świeże warzywa w sałatce łączy lekki sos z Majonezu Dekoracyjnego WINIARY i jogurtu naturalnego, a o odrobinę ostrości w smaku dbają czerwona cebula i kiełki rzeżuchy.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?