1

2

Przepisy

Sałatka wiosenna z sosem majonezowo-jogurtowym

4/5 4 7 5 1

przygotowanie: 15 minut

porcje: 4 porcje

Poczuj wiosnę z pyszną i lekką sałatką wiosenną! W przepisie na sałatkę wiosenną aż roi się od kolorów i smaków – drobna sałatka rzymska stanowi bazę, do niej zaś dołączają dekoracyjne wstążki z zielonego ogórka i kusząco czerwone, chrupiące rzodkiewki. Świeże warzywa w sałatce łączy lekki sos z Majonezu Dekoracyjnego WINIARY i jogurtu naturalnego, a o odrobinę ostrości w smaku dbają czerwona cebula i kiełki rzeżuchy.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Sałatę wypłucz, osusz i porwij na mniejsze kawałki.
  2. Jajka przepiórcze ugotuj na twardo.
  3. Rzodkiewki umyj i pokrój w cienkie plasterki, ogórka pokrój wzdłuż na plastry – najłatwiej zrobić to obieraczką do warzyw.
  4. Czerwoną cebulę pokrój w półplasterki.
  5. Przełóż warzywa do dużej miski i polej sosem przygotowanym z majonezu i jogurtu.
  6. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: