Żurek z jajkiem przepiórczym i chipsem z boczku

5/5 5 3 5 1
5/5 5 3 5 1
  • Przygotowanie: 5 min.

  • Oczekiwanie: 35 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Zawartość opakowania Żurek nasza specjalność dokładnie rozprowadź w 750 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i gotuj, mieszając, do momentu zagotowania. Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze przez 5 min często mieszając.
  2. Jajka przepiórcze wrzuć do wrzącej wody i gotuj 5 minut. Boczek podsmaż na patelni albo w piekarniku (w 200°C przez ok 10 minut), aż będzie chrupiący.
  3. Podawaj z ugotowanymi na twardo i pokrojonymi na połówki ugotowanymi jajkami przepiórczymi i podsmażonym boczkiem, udekorowany rzeżuchą.

Opis przepisu:

Pomysł na wielkanocny żurek – z dodatkiem przepiórczych jajek i chipsów z boczku. Żurek Naszą Specjalność WINIARY zagotowujemy, a następnie do zupy dodajemy ugotowane na twardo jajka przepiórcze i podsmażone na patelni, chrupiące kawałki aromatycznego, wędzonego boczku. Wielkanocny żurek z jajkiem przepiórczym i boczkiem dekorujemy rzeżuchą i podajemy na wielkanocnym stole!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?