1

2

Przepisy

Barszcz biały z kiełbasą

5/5 5 7 5 1

przygotowanie: 15 minut

porcje: 4 porcje

Barszcz biały z kiełbasą to pomysł na tradycyjną zupę wielkanocną – wiosenną, aromatyczną i pełną polskich, świątecznych dodatków – pokrojonej w plasterki kiełbasy i Barszczu Białego Nasza Specjalność WINIARY z mąką z polskich zbóż, cebulą, czosnkiem i majerankiem. Dodatki te sprawiają, że barszcz biały smakuje jak ten prawdziwie babciny, a aromatyczna kiełbasa i jajka nadają mu iście świątecznego charakteru. Barszcz biały z kiełbasą udekoruj posiekaną natką i podawaj na wielkanocnym stole!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kiełbasę zalewamy litrem wody i parzymy pod przykryciem ok. 30 min.
  2. Wyjmujemy, studzimy, kroimy w plastry.
  3. Zupę rozprowadzamy w szklance wody, dolewamy do wywaru z kiełbasy i gotujemy 5 min.
  4. Dodajemy śmietanę, doprawiamy pieprzem.
  5. Jajka na twardo obieramy i siekamy.
  6. Zupę rozlewamy do miseczek, do każdej wkładamy po kilka plasterków kiełbasy, posypujemy jajkiem i natką pietruszki.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: