Delikatny schab marynowany w musztardzie francuskiej

Oceń ten przepis!

4/5 4 35 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 22 min.

  • Oczekiwanie 13 godz.

  • Porcje 4

4/5 4 35 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Schab umyj i osusz.
  2. Obwiąż lnianym sznurkiem do pieczenia tak, aby utrzymał ładną, okrągłą formę przy pieczeniu.
  3. Mięso natrzyj dokładnie rozkruszoną Kostką Mięsną WINIARY, a następnie musztardą stołową i francuską oraz majerankiem.
  4. Całość posyp cukrem oraz pieprzem, włóż do lodówki i marynuj przez 3-12 godzin.
  5. Schab piecz w temperaturze 200°C przez ok. 30-40 minut, a później jeszcze 20 minut w temperaturze 170°C.
  6. Wskazówka: przed pokrojeniem mięso musi odpocząć minimum 20 minut.

Opis przepisu:

Aromatyczny schab marynowany to podstawa rodzinnych uroczystości. Schab wieprzowy przed pieczeniem natrzyj pokruszoną Kostką mięsną WINIARY i dwoma rodzajami musztardy – stołową i francuską. Dodaj też majeranek i cukier, całość marynuj przez 3-12 godzin, a następnie upiecz. Aby schab marynowany w musztardzie utrzymał swój zgrabny kształt, przed marynowaniem mięsa zwiąż je lnianym sznurkiem. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?