Wyborny gulasz z podsmażaną cebulką

5/5 5 10 5 1
5/5 5 10 5 1
  • Przygotowanie: 30 min.

  • Oczekiwanie: 1 godz. 15 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso pokrój w dużą kostkę, a następnie oprósz solą, pieprzem oraz mąką.
  2. Kawałki wołowiny zrumień na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju.
  3. Cebulki pokrój w ćwiartki, a czosnek posiekaj w plasterki, dodaj do mięsa i smaż jeszcze przez 5 minut.
  4. Paprykę pokrój w dużą kostkę i dodaj do reszty.
  5. Kostkę Mięsną WINIARY rozpuść w 500 ml wrzącej wody.
  6. Mięso zalej bulionem, dodaj pozostałe przyprawy oraz koncentrat pomidorowy.
  7. Całość duś na małym ogniu ok. 45 - 60 minut podlewając wodą w razie potrzeby.

Opis przepisu:

Przepis na gulasz idealny, czyli wyborny gulasz z podsmażaną cebulką przyrządzany z soczystego, zarumienionego na oleju mięsa wołowego z dodatkiem cebulki i czosnku. Gulasz wołowy z podsmażaną cebulką wzbogacamy o kolorowe papryki, a całość zalewamy aromatycznym bulionem przyrządzonym z Kostki mięsnej WINIARY. Wystarczy już tylko godzinne duszenie potrawy i wyborny gulasz wołowy gotowy!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?