1

2

Przepisy

Wyborny gulasz z podsmażaną cebulką

5/5 5 3 5 1

przygotowanie: 15 minut

oczekiwanie: 60 minut

porcje: 4 porcje

Przepis na gulasz idealny, czyli wyborny gulasz z podsmażaną cebulką przyrządzany z soczystego, zarumienionego na oleju mięsa wołowego z dodatkiem cebulki i czosnku. Gulasz wołowy z podsmażaną cebulką wzbogacamy o kolorowe papryki, a całość zalewamy aromatycznym bulionem przyrządzonym z Kostki mięsnej WINIARY. Wystarczy już tylko godzinne duszenie potrawy i wyborny gulasz wołowy gotowy!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso pokrój w dużą kostkę, a następnie oprósz solą, pieprzem oraz mąką.
  2. Kawałki wołowiny zrumień na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju.
  3. Cebulki pokrój w ćwiartki, a czosnek posiekaj w plasterki, dodaj do mięsa i smaż jeszcze przez 5 minut.
  4. Paprykę pokrój w dużą kostkę i dodaj do reszty.
  5. Kostkę Mięsną WINIARY rozpuść w 500 ml wrzącej wody.
  6. Mięso zalej bulionem, dodaj pozostałe przyprawy oraz koncentrat pomidorowy.
  7. Całość duś na małym ogniu ok. 45 - 60 minut podlewając wodą w razie potrzeby.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: