składniki:
liczba porcji:


Przygotowanie:
- Mięso pokrój w dużą kostkę, a następnie oprósz solą, pieprzem oraz mąką.
- Kawałki wołowiny zrumień na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju.
- Cebulki pokrój w ćwiartki, a czosnek posiekaj w plasterki, dodaj do mięsa i smaż jeszcze przez 5 minut.
- Paprykę pokrój w dużą kostkę i dodaj do reszty.
- Kostkę Mięsną WINIARY rozpuść w 500 ml wrzącej wody.
- Mięso zalej bulionem, dodaj pozostałe przyprawy oraz koncentrat pomidorowy.
- Całość duś na małym ogniu ok. 45 - 60 minut podlewając wodą w razie potrzeby.
Opis przepisu:
Autor: WINIARYPrzepis na gulasz idealny, czyli wyborny gulasz z podsmażaną cebulką przyrządzany z soczystego, zarumienionego na oleju mięsa wołowego z dodatkiem cebulki i czosnku. Gulasz wołowy z podsmażaną cebulką wzbogacamy o kolorowe papryki, a całość zalewamy aromatycznym bulionem przyrządzonym z Kostki mięsnej WINIARY. Wystarczy już tylko godzinne duszenie potrawy i wyborny gulasz wołowy gotowy!
Komentarze:
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?